Rólunk mondták


„Megtanultam, hogy bízzak önmagamban és ne féljek kiállni magam mellett, merjek megszólalni mások előtt magabiztosan és ne adjam fel az álmaimat”

Az OTP Fáy András Alapítvány és az OK projekt

A több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány az „Esélyt a Jövő generációjának!” mottó jegyében folytatja tevékenységét, melynek középpontjában a fiatalok pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteinek bővítése, valamint a tudatos életpálya- és karriertervezés állnak.


Az Alapítvány finanszírozója az OTP Bank, azonban a támogatói döntések meghozatalában, a kuratórium munkájában független szaktekintélyek, rangos közéleti szereplők vettek és vesznek részt. Az elért szakmai sikerek leginkább két dolgon alapulnak: tevékenységünk egyrészt illeszkedik a kor társadalmi elvárásaihoz, másrészt folyamatosan igazodik a tinédzsereket érintő trendekhez.


2012-ben a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási edukáció és a magyar köznevelés szempontjából mérföldkőnek számító program indult az OTP Fáy András Alapítvány irányításával: a Benczúr utcában európai uniós forrás felhasználásával – a térségben egyedülálló módon – megkezdte működését a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja, röviden az O.K. Központ. Karrier programjainkat, a Karriersulit és a Karrieriskolát is ebben a modern technikai eszközparkkal rendelkező, ösztönző, motiváló környezetben valósítjuk meg. 

Az Alapítvány már több éve működtet pályaorientációt és karriertervezést segítő programot és honlapot. Ennek sikerén felbuzdulva, a társadalmi igényeket érezve, valamint a fiatalok jövőtudatossága fejlesztésének érdekében indítottuk el átfogó karrier programunkat az Erasmus+ Program keretén belül 2015-ben, amely során a résztvevők szert tehetnek a pályaválasztáshoz szükséges önismeretre, az életvezetésüket segítő önmenedzsment fogásokat sajátíthatnak el, továbbá betekintést nyerhetnek a munka világába és az egyes szakmák sajátosságaiba is.