Rólunk mondták


„A tréningsorozaton megtudtam, hogy mi akarok lenni.”

Trénereink

Szilágyi Nóra

Beosztás: senior tréner, Karrier Program vezető
Végzettség: szociálpedagógus (BA), tréner
E-mail cím: nora.szilagyi@okkozpont.hu

Magamról: A szakmai tanulmányaim alatt a gyermek és fiatal korosztály tanulási és szociális szokásait tanulmányoztam, mely kiválóan megalapozta későbbi karrieremben az ez irányba történő orientálódásomat. Szeretem tudatosan tervezni céljaimat és életemet, ezt a szemléletet szeretném közvetíteni a pályaválasztás előtt álló diákok felé is.

Miért szeretem a karriertréninget? Visszagondolva a pályaválasztás előtti életutamra, számomra is nagyban megkönnyítette volna a továbbtanulásommal kapcsolatos döntésemet, ha lett volna lehetőségem részt venni ilyen típusú képzésen. Így segítséget kaptam volna abban, hogy a meglévő kompetenciám alapján melyek azok a lehetőségek, amelyek rám várhatnak a későbbiekben, milyen szakmai utat is válasszak magamnak. A tréningalkalmak során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a diákok ne csak a munkaerő-piaci alternatívákkal, hanem önmagukkal is megismerkedjenek, melyek azok a készségek, amelyek még fejlesztésre várnak, milyen meglévő adottságaik, képességeik vannak, melyek hozzájárulhatnak szakmai fejlődésükhöz, előrelépésükhöz. Ez a segítségnyújtás az, ami miatt szívügyem a karriertréning.

 

 

 

Rab Titanilla

Beosztás: vezető tréner
Végzettség: Tréner, Tanító – Ének tanár
E-mail cím: titanilla.rab@okkozpont.hu

Magamról: 15 éve foglalkozom a fiatalok oktatásával, és tartom fontosnak támogatásukat az élet minden területén. Jelenleg a pedagógusként, vállalkozóként, kereskedőként, tanácsadóként, és kreatív szakemberként szerzett tapasztalataim beépítésével segítem a diákok tudatosságának építését az élet két fő alappillérének témakörében, amely a személyes pályaút, avagy karrier, és a pénzügyek.

Miért szeretem a karriertréninget? Régóta foglalkoztat az önismeret, önmegértés, olyan alapkérdések, mint a ki vagyok én, milyen vagyok én. A karriertréning során számos gyakorlatban érintjük ezeket a kérdéseket, és foglalkozunk azzal, milyen előnyös, és milyen esetleges fejlesztendő területeink vannak. Nagy szükségét érzem ezeknek a témáknak, a visszajelzések pedig azt mutatják, hogy a diákok is rendkívül hasznosnak értékelik ezt a tréningsorozatot. Örülök, hogy hozzájárulhatok a tudatos jövőépítésükhöz.

 

 

 

 

 

 

 Mihályi Norbert

Beosztás: senior tréner
Végzettség: pszichológus (MA), tréner
E-mail cím: norbert.mihalyi@okkozpont.hu

Magamról: Trénerként és pszichológusként is fontos számomra a fiatalok segítése. Hasonló helyzetben voltam én is, így át tudom érezni a fiatalok helyzetét. Pont ezért törekszem arra, hogy minél többeknek tudjak segíteni az életük minél teljesebbé tételében.


Miért szeretem a karriertréninget? Ez egy egyedülálló lehetőség. Az életünkben vannak olyan döntések, amelyek alapjaiban befolyásolják a jövőnket. A pályaválasztás talán az egyik legjelentősebb. Egy mérföldkő. Ebben a korban még sokaknak nincs megfelelő információja és önismerete egy ilyen mértékű döntés meghozatalára. Vannak, akik elhamarkodják vagy kevésbé gondolják át választásukat. Ők nagyobb valószínűséggel érzik életüket kudarcélményekkel telinek. Azonban tudatos, alapos tervezéssel és egy reális önismerettel egy kiegyensúlyozottabb és elégedettebb élet érhető el mindenki számára. A karriertréning célja pont az, hogy hozzásegítsük a fiatalokat a saját maguk számára legmegfelelőbb döntéshez.

Szekerdi Rafael

Beosztás: tréner
Végzettség: közgazdász (BA), tréner
E-mail cím: rafael.szekerdi@okkozpont.hu

Magamról: Már gyermekkoromban megfogalmazódott bennem, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni. Így kezdetben a vendéglátásban, turizmusban dolgoztam, majd óraadóként főiskolán tanítottam. Ekkor döntöttem el, hogy mindenképpen az oktatásban szeretném folytatni pályafutásomat. Az életemet folyamatosan tervező, megfontolt, ambiciózus embernek tartom magam. A diákok számára mindig hangsúlyozom, hogy döntéseket lehetőségeinkhez mérten mindig jól átgondoltan, megfelelő mennyiségű és minőségű információk birtokában hozzunk. Sikereket legfőképp komoly erőfeszítéssel, a komfortzónánkból kilépve tudunk elérni. "Az ormokra nem hívják az embert: oda fel kell kapaszkodni!" /Éduard Manet/

Miért szeretem a karriertréninget? Az első felelősségteljes, nehéz döntés a diákok életében akkor jön el, amikor iskolát, szakmát választanak. Fontos, hogy rátaláljanak arra az útra, amely a későbbiek folyamán elvezeti őket ahhoz a célhoz, ami a bennük rejlő lehetőségekkel, képességekkel a saját sikerük megélését nyújtja. Nagy öröm számomra, hogy a tudatos tervezés és elhatározás folyamatában én is részt vehetek és segíthetem a diákokat, hogy az általuk választott út minél könnyebben járható legyen.

 

Koloszár Szonja

Beosztás: tréner
Végzettség: pszichológus (MA), tréner
Email cím: szonja.koloszar@okkozpont.hu

Magamról: Pszichológusként szeretek emberekkel foglalkozni, különösen közel áll hozzám a tréningeinken érintett, az identitáskeresés fázisában lévő korosztály. Trénerré válásom előtt szakember-kiválasztással foglalkoztam, amely során számos alkalommal tapasztaltam, hogy a korai pályaorientáció mennyire meghatározó a későbbi karrierív alakulásának szempontjából.

Miért szeretem a karriertréninget? Röviden: mert hiánypótló. A tudatosság fókuszba helyezésén és a különböző karrierlehetőségek bemutatásán kívül fontos ön- és értékismereti alapot is nyújtanak a tréningen részt vevők számára, ami elengedhetetlen a diákok választott szakmájában való későbbi önazonos érvényesüléshez.